Chiro Achel

OMGEVING

Bos

 

Zoals men op onderstaande foto's kan zien is het lokaal omringd door bos. Ook ligt er een beek op nog geen 50m afstand van het heem.

 

Deze bossen zijn geen privaat eigendom en nodigen dus absoluut uit voor allerhande bosspelen of lange wandelingen. Wel wordt er verwacht dat men geen afval laat rondslingeren in deze mooie bossen.

 

brug 1 brug 2 bospad bospad slingertouw bos kapel

 

Keltische begraafplaatsen

 

De vier begraafplaatsen dateren van voor de Mideeleuwen en bevatten urnen met menselijke assen. Ze zijn allevier kunstmatig aangelegd en afgezet met houten palen

 

bgrfpl.jpg

 

Catharinadal

 

Gelegen vlakbij het kasteel van Grevenbroek is dit oude klooster, wat nu is omgebouwd tot een kaasmakerij, zeker een bezoekje waard. Als men telefonisch contact opneemt met de eigenaar kan men ook hier een rondleiding krijgen.

 

catharina.jpg

 

De Kiosk

 

Deze kiosk, opgericht in 1935, staat in het centrum van Achel erlangs ligt nog een fontein. Een ideaal vertrekpunt voor een dorpsspel.

 

kiosk.jpg

 

De Achelse Kluis

 

Bekend van de Achelse trappist is dit klooster nog altijd een echt klooster, bewoond door monniken. Er ligt een cafetaria bij, waar de trappist verkrijgbaar is.

 

kluis.jpg

 

De Tomp

 

Deze "molentoren" werd opgericht in de 14de eeuw en valt nu nog te bezichtigen in zijn gerestaureerde vorm. Omgeven door bossen is dit een mooie plaats om een bosspel te beginnen.

 

tomp.jpg

 

 

achtergrond